Mindenki Temploma

Kedves Barátom!

Sok szeretettel köszöntelek a Mindenki Temploma Gyülekezetének honlapján.

 

Azzal a szándékkal hoztuk létre ezt a közösségi platformot, hogy  kapcsolatba léphess velünk, ha meg szeretnél minket ismerni. Rendszeresen hírt adunk  magunkról, hogyan élünk, és gondolkodunk a jelenvaló és elkövetkező világról.
Tovább olvasom

Mindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki Temploma

Híreink

Szemelvények a balatonaligai gyülekezeti táborokból

Szemelvények a balatonaligai gyülekezeti táborokból Idén júliusban Isten kegyelméből, lelkipásztoraink és szerető testvéreink jóvoltából 4 gyülekezeti táborra került sor Balatonaligán. A táborokról néhány gondolatot és életképet ebben a hírben osztunk meg.

„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. (Zsolt. 23: 1-3.)

Az egész balatonaligai tábor-sorozatra jól illenek a 23. zsoltár fenti sorai, amiről az egyik délelőtt külön tanítást is kaptunk. Az Úr ilyen „csendes vizekhez” vezetett minket és valamennyiünk lelkét felüdítette ezeken az alkalmakon. A gyülekezeti együttlétek sorát a 3 napos női alkalom nyitotta meg, melyet a szintén 3 napos férfi alkalom, a 4 napos tinédzser és ifjúsági alkalom és az 5 napos családi alkalom követett.

Az együttléteken sok szó eset az Úr Jézussal való személyes találkozás fontosságáról Péter csodálatos halfogásának története (Lukács 5,1-10) és az Úr Illés prófétának való megjelenése (1 Kir. 19,9-19) alapján. Többször beszéltünk az Ezsdrás könyvéről és ennek kapcsán a gyülekezet építéséről is. A gyerekek, sőt a tizenévesek is külön foglalkozásban részesültek.

Az alkalmak során sokan szolgáltak felénk, lelkipásztorainkon túlmenően komoly munkát végeztek a pedagógusok és a konyhai személyzet is. Felemelő volt részesülni ebben a sok, felénk való, szívvel-lélekkel végzett szolgálatban! Végül a családi alkalom különlegessége volt, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház pályázati támogatásával Siófokon kisvonatozni és Balatonfűzfőn pedig bobozni is tudtunk. Nagy élményt jelentett mindkettő. Hálásak vagyunk a gyülekezeti táborok lehetőségéért, melyekre az alábbi néhány életképpel adunk egy kis betekintést.