Mindenki Temploma

Kedves Barátom!

Sok szeretettel köszöntelek a Mindenki Temploma Gyülekezetének honlapján.

 

Azzal a szándékkal hoztuk létre ezt a közösségi platformot, hogy  kapcsolatba léphess velünk, ha meg szeretnél minket ismerni. Rendszeresen hírt adunk  magunkról, hogyan élünk, és gondolkodunk a jelenvaló és elkövetkező világról.
Tovább olvasom

Mindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki TemplomaMindenki Temploma

Híreink

Karácsonyi koncert a Mindenki Templomában

Karácsonyi koncert a Mindenki Templomában A gyülekezet év végi adventi-karácsonyi koncertjére 2019. december 14-én szombaton 18 órától került sor. Örömet jelentett, hogy ilyen sokan összegyűlhettünk, hogy közösen készüljünk lélekben Jézus Krisztus születésének ünnepére!

A koncerten 13 karácsonyhoz kapcsolódó ének hangzott el a gyülekezeti kórus és zenekar előadásában, melyekből több ének most először került bemutatásra a templomban. Az énekek mellett adventi üzenetet, igehirdetést, és egy rövid személyes bizonyságtételt is hallhattunk.

Bereczki Sándor lelkipásztor karácsonyi üzenetének alapját a János evangéliuma 1. részének 14. verse képezte: "Az ige testté lett, és közöttünk lakozott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, aki teljes volt kegyelemmel és igazsággal."  Az üzenet során elhangzott, hogy a karácsony szó maga is valószínűleg a testet öltés latin megfelelőjéből, az inkarnáció szóból származik. Jézus Krisztus emberi testet öltése olyan isteni csoda, melynek biológiai hogyanjára talán soha nem fog fény derülni. A testet öltés miértjére azonban világos választ ad a Biblia: Isten ilyen módon jött el, hogy megkeresse az elveszett embert, és üdvösséget adjon neki. 

„Hol van a zsidók királya, aki megszületett?” (Máté 2,2) – tette fel a napkeleti bölcsek egykori kérdését Bereczki Ágnes lelkipásztor a mi számunkra is igehirdetésében. Heródes királyt gonosz szándéktól vezérelve érdekelte a Messiás születése. A keleti bölcsek ugyanakkor őszinte szívvel keresték az Urat, és megtalálták Őt. Ez a számunkra is lehetséges!

Örömet jelentett, hogy a koncert során megtelt a templom, és a koncet után a szeretetvendégség süteményei mellett még sokáig együtt maradtunk, jó beszélgetéseket folytatva. Istené legyen minden köszönet és dicsőség ezért a különleges alkalomért!